Доставка

Скъпи клиенти,

Молим Ви да имате предвид следните Търговски Условия за пазаруване в нашия електронен магазин:

I. Партньори:

1.При доставки на територията на страната НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД работи и използва, единствено и само, куриерските услуги на СПИДИ АД, като се съобразавя с тяхното работно време, практики на работа, срокове за доставка и тарифи за предлаганите куриерски услуги до адрес и офис. 

2.При доставки извън територията на страната в ЕС (Европейския Съюз) НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД работи и използва, единствено и само, куриерските услуги на Български Пощи ЕАД и се съобразавя с тяхното работно време, практики на работа, срокове за доставка и тарифи за предлаганите куриерски услуги до адрес.

II. Срок за доставка:

1. На територията на Р. България: 1 работен ден, освен когато в категорията не е упоменато друго.
А/ При заявки от Понеделник до Четвъртък, направени до 17:00 часа, изделията ще бъдат доставени на следващия работен ден. При заявки направени в Петък до офис на Спиди, изделията ще бъдат доставени в Събота (всички офиси на Спиди работят до 13:00 часа в съботните дни). Това не се отнася до заявките направени до адрес, които ще бъдат доставени съответно в Понеделник. 

Б/ Всички направени заявки в Събота и Неделя се подготвят в Понеделник и доставят във Вторник. 

2. На територията на ЕС (Европейски Съюз): 2-7 календарни дни

III. Опаковка: 

Рециклируем плик с въздушни мехури, който има за цел да предпази цялостта на заявеното изделие. Максимално ЕКО съобразен. Размера зависи от големината на съответното изделие.

IV. Доставка: 

Всяка доставка е придружена с опцията "преглед преди заплащане". При приемане на стоката клиентът подписва придружаващите документи. Приемането на стоката и подписването на документите може да се извърши и от трето лице. За такова се приема всяко лице, различно от клиента, което се намира на посочения адрес и приема доставката.

В случайте, когато клиента е възпрепят да получи заявката си до адрес или от офис на Спиди има възможност да го направи в рамките на 7 календарни дни. Ако клиента има уважителни причини този срок да бъде удължен, трябва да се свърже веднага с представител на НАСЛЕДСТВОТО.БГ и да информира за създалата се ситуация. В противен случай изделието ще бъде върната обратно, а профила на клиента ще бъде премахнат със забрана за последващи заявки. Предоставянето на грешни данни ще доведе до същите негативни последици. 

V. Право на връщане:

Клиентът има право да откаже получаването на заявената стока при наличие на дори само едно от следните условия:

  • Доставените артикули очевидно не съответстват на поръчаните;
  • Сумата, която клиентът трябва да плати с наложен платеж, е различна от дължимата сума на поръчката;
  • Клиентът желае да замени поръчаните артикули;
  • Клиентът желае да върне поръчаните артикули.

Замяна на поръчана стока се изпълнява след писмено заявено по емейл желание за замяна не по-късно от 3 работни дни от датата на получаване на стоката.

Връщане на доставена стока, без да се дължи обещетение или неустойка, се допуска след писмено заявено желание за връщане не по-късно от 3 работни дни след получаване на стоката.

В случай на замяна или връщане на доставена стока, артикулите следва да се върнат в добър търговски вид, с ненарушени оригинални опаковки и придружени от оригиналните документи - фактура или стокова разписка, касов бон.

Стоката, подлежаща на замяна или връщане, се изпраща от клиента обратно до подателя - НАСЛЕДСТВОТО.БГ, използвайки данните предоставени в товарителницата при получаване на стоката. В случай, че товарителницата не е налична, стоката следва да бъде върната до офис на изпращача: Пловдив, ул. Стефан Веркович №10, ет. 1 - за НАСЛЕДСТВОТО.БГ, тел.: 0877 155 145. 

Когато клиентът желае замяна или връщане на стоката, транспортните разходи до посочения адрес са за негова сметка. При несъответствие на поръчана и доставена стока транспортните разходи са за сметка на НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД. 

Възстановяване на платените суми при плащане с наложен платеж: сумата за върнатата стока се изпраща на посочения от клиента адрес на доставка.

НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД има право да не възстанови заплатената сума, ако е нарушено поне едно от посочениете условия за връщане на стока. 


VI. Цена на куриерските услуги:

 
1.Всички публикувани в електронния магазин книжни изделия са с включени куриерски разноски до офис на Спиди. При доставки до адрес към цената на изделията (независимо от техния брой) се добавя еднократна такса от +3.00 лв. 
 
2.При заяки надхвърлящи 100 лв., куриерските разноски до офис на Спиди или адрес са безплатни.

VII. Други:

НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД, запазва правото си да променя настоящите Търговски Условия за пазаруване при наличието на основателни причини и промени в бизнес средата, както и да откаже доставка на стока до клиент при наличието на некоректно поведение в предходни заявки, на същия. 


Благодарим Ви за гласуваното доверие! 
Екип НАСЛЕДСТВОТО.БГ