Доставка

Скъпи клиенти,

Молим Ви да имате предвид следните Търговски Условия за пазаруване в нашия електронен магазин:

I. Партньори:

1.При доставки на територията на страната НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД работи и използва, единствено и само, куриерските услуги на СПИДИ АД, като се съобразавя с тяхното работно време, практики на работа, срокове за доставка и тарифи за предлаганите куриерски услуги до адрес и офис. 

2.При доставки извън територията на страната в ЕС (Европейския Съюз) НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД работи и използва, единствено и само, куриерските услуги на Български Пощи ЕАД и се съобразавя с тяхното работно време, практики на работа, срокове за доставка и тарифи за предлаганите куриерски услуги до адрес.

II. Срок за доставка:

1. На територията на Р. България: 1 работен ден, освен когато в категорията не е упоменато друго.
А/ При заявки от Понеделник до Четвъртък, направени до 17:00 часа, изделията ще бъдат доставени на следващия работен ден. При заявки направени в Петък до офис на Спиди, изделията ще бъдат доставени в Събота (всички офиси на Спиди работят до 13:00 часа в съботните дни). Това не се отнася до заявките направени до адрес, които ще бъдат доставени съответно в Понеделник. 

Б/ Всички направени заявки в Събота и Неделя се подготвят в Понеделник и доставят във Вторник. 

2. На територията на ЕС (Европейски Съюз): 2-7 календарни дни

III. Опаковка: 

Рециклируем плик с въздушни мехури, който има за цел да предпази цялостта на заявеното изделие. Максимално ЕКО съобразен. Размера зависи от големината на съответното изделие.

IV. Доставка: 

Всяка доставка е придружена с опцията "преглед преди заплащане". При приемане на стоката клиентът подписва придружаващите документи. Приемането на стоката и подписването на документите може да се извърши и от трето лице. За такова се приема всяко лице, различно от клиента, което се намира на посочения адрес и приема доставката.

В случайте, когато клиента е възпрепят да получи заявката си до адрес или от офис на Спиди има възможност да го направи в рамките на 7 календарни дни. Ако клиента има уважителни причини този срок да бъде удължен, трябва да се свърже веднага с представител на НАСЛЕДСТВОТО.БГ и да информира за създалата се ситуация. В противен случай изделието ще бъде върната обратно, а профила на клиента ще бъде премахнат със забрана за последващи заявки. Предоставянето на грешни данни ще доведе до същите негативни последици. 

V. Право на връщане:

Клиентът има право да откаже получаването на заявената стока при наличие на дори само едно от следните условия:

  • Доставените артикули очевидно не съответстват на поръчаните;
  • Сумата, която клиентът трябва да плати с наложен платеж, е различна от дължимата сума на поръчката;
  • Клиентът желае да замени поръчаните артикули;
  • Клиентът желае да върне поръчаните артикули.

Замяна на поръчана стока се изпълнява след писмено заявено по емейл желание за замяна не по-късно от 3 работни дни от датата на получаване на стоката.

Връщане на доставена стока, без да се дължи обещетение или неустойка, се допуска след писмено заявено желание за връщане не по-късно от 3 работни дни след получаване на стоката.

В случай на замяна или връщане на доставена стока, артикулите следва да се върнат в добър търговски вид, с ненарушени оригинални опаковки и придружени от оригиналните документи - фактура или стокова разписка, касов бон.

Стоката, подлежаща на замяна или връщане, се изпраща от клиента обратно до подателя - НАСЛЕДСТВОТО.БГ, използвайки данните предоставени в товарителницата при получаване на стоката. В случай, че товарителницата не е налична, стоката следва да бъде върната до офис на изпращача: Пловдив, ул. Стефан Веркович №10, ет. 1 - за НАСЛЕДСТВОТО.БГ, тел.: 0877 155 145. 

Когато клиентът желае замяна или връщане на стоката, транспортните разходи до посочения адрес са за негова сметка. При несъответствие на поръчана и доставена стока транспортните разходи са за сметка на НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД. 

Възстановяване на платените суми при плащане с наложен платеж: сумата за върнатата стока се изпраща на посочения от клиента адрес на доставка.

НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД има право да не възстанови заплатената сума, ако е нарушено поне едно от посочениете условия за връщане на стока. 


VI. Цена на куриерските услуги:

 
1.Всички публикувани в електронния магазин книжни изделия са без включени куриерски разноски до офис на Спиди или адрес на получателя.
 
2.При заяки надхвърлящи 100 лв., куриерските разноски до офис на Спиди или адрес са безплатни.

VII. Други:

НАСЛЕДСТВОТО.БГ ЕООД, запазва правото си да променя настоящите Търговски Условия за пазаруване при наличието на основателни причини и промени в бизнес средата, както и да откаже доставка на стока до клиент при наличието на некоректно поведение в предходни заявки, на същия. 


Благодарим Ви за гласуваното доверие! 
Екип НАСЛЕДСТВОТО.БГ